ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου για το βιβλίο "Χίλια χρόνια μετά κι άλλα χίλια - Βάσια Μαυράκη"Εκδόσεις Ιβίσκος!





Ένα βιβλίο που ανασαίνει τον αλμυρό αέρα του Αιγαίου και της θάλασσας, τρεις γενιές , τρεις διαφορετικές ιστορίες που πλέκονται με μαεστρία .. απο την εποχή των κενταύρων... η συγγραφέας μας πλέκει έντεχνα το παρελθόν με το σήμερα ...δυο ψυχές με μοναδικό ατόπημα την αψεγάδιαστη ομορφιά ψυχή τε και σώματι... 

Βασικό ρόλο στην ζωή τους η μοίρα, που σκαρώνει παιχνίδια για να διασκεδάζει την ανία της...  ένας έρωτας ανεκπλήρωτος που με το πέρασμα των χρόνων βρίσκει το χαμένο δρόμο του. 

Οι εναλλαγές ανα κεφάλαιο είναι αυτές που δημιουργούν αγωνία και προσμονή για το τέλος  κάθε ιστορίας.  
 
Η κα Μαυράκη υφαίνει πλούσια τον ιστό γύρω από τους ήρωες της. Η υπόθεση, παρουσιάζει εξαρχής πάρα πολύ ενδιαφέρον, αλλά δε θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτήν, από φόβο μην αποκαλύψω περισσότερα απ' όσα χρειάζονται  κι αυτό γιατί η ιστορία βρίθει από ανατροπές και εξελίξεις.  

Το συγκεκριμένο βιβλίο τα έχει όλα! Συμπαθείς και μισητούς χαρακτήρες, που φαντάζουν ολότελα πραγματικοί κι όχι καρικατούρες, μεγάλους κι έντονους έρωτες, πάθη και λάθη, παρελθόν και παρόν αριστοτεχνικά δεμένα μεταξύ τους, γραφή που ρέει και δεν κουράζει τον αναγνώστη, αλλά απέχει πολύ από το να τη χαρακτηρίσεις συνηθισμένη ή απλοϊκή, μία τραγουδιστή, τοπική γλώσσα μίας αλλοτινής εποχής και μία υπόθεση που συναρπάζει. Κι ένα τέλος που σε προσωπικό επίπεδο, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη και συγκινημένη. 

Ειναι σαν ενα καλοζυμωμένο κρασί αρίστης ποιότητας! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί ειναι το πρώτο πόνημα της συγγραφέως. Παθιάζεσαι έντονα με τις καταιγίδες που ταλανίζουν τους ήρωες της και χαίρεσαι όταν στο τέλος έρχεται η Κάθαρση μέσω της Θείας Δίκης. Δε θα βαρεθείτε καθόλου, απεναντίας θα μαγευτείτε από τα τοπία, την έξυπνη πλοκή, τη γλαφυρή της γραφή, τον λυρισμό, τις μεταφορές και τον αισθησιασμό των σχέσεων των ηρώων! Γιατί όπως λένε τα πάθη μπορούν να οδηγήσουν σε πολλά μονοπάτια, άλλοτε σκοτεινά και άλλοτε φωτεινά! 

Μπείτε στον κόσμο των ηρώων και ταξιδέψτε και εσείς μαζί τους στις δικές τους “αλήθειες”! Διαλέξτε στρατόπεδο και να είστε ετοιμοπόλεμοι σε όλες τις μάχες που θα δοθούν! Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας «Στην αγάπη και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται! 

Συνιστώ το βιβλίο για κάθε περίσταση που θέλετε να διαβάσετε κάτι όμορφο που θα σας απορροφήσει και θα σας προβληματίσει κυρίως ως προς το τι θα κάνατε εσείς στη θέση του εκάστοτε ήρωα. Ένα μυθιστόρημα που προτείνεται άφοβα και ενδείκνυται για πολλές αναγνώσεις.

ΓΙΟΥΛΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ (blogger)
ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ



Η Βάσια Μαυράκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1967. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Αφού ταξίδεψε πολύ και έμεινε σε διαφορετικές χώρες αλλά και πόλεις της Ελλάδας, λόγω του επαγγέλματος του συζύγου της (στρατιωτικός πιλότος), πλέον ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.
Τα ταξίδια της, ωστόσο, είναι η σπουδαία παρακαταθήκη της. Αυτά αποτελούν, άλλωστε, πηγή της έμπνευσής της και πολλές φορές συνδέονται άμεσα με τις συγγραφικές αναφορές της.
Παρότι σπούδασε ψυχολογία, τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη συμβουλευτική αστρολογία (Empathetic Astrological Approach, Human Design). Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και site.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου