ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Κριτική άποψη της κας Εύης Αναστασιάδου "Το τελευταίο μαργαριτάρι-Λία Φλέμινγκ" Εκδόσεις Ψυχογιός!








Ένα υπέροχο μυθιστόρημα εποχής. Μια ιστορία δυο ξεχωριστών, τίμιων και δυνατών ανθρώπων που πάλεψαν και βγήκαν απο τη φτώχεια και την ανέχεια και κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, να πετύχουν τους στόχους τους και να βοηθήσουν και τους αγαπημένους τους. 

Ο Τζέμ Μπέιλι, απο το Πέρθσερ της Σκοτίας, μοναχογιός του Σαμ, αδιαμφισβήτητου βασιλιά των κυνηγών μαργαριταριών, λατρεύει να παρακολουθεί τον πατέρα του να ψάχνει στην όχθη του ποταμού για πέρλες.
Μαζί έχουν την τύχη να βρούν ένα υπέροχο μεγάλο μαργαριτάρι, το τελευταίο όμως, αφού μετά απο αυτό ο Σαμ θα πεθάνει. Αυτό το μαργαριτάρι θα πέσει σε λόθος χέρια και ο Τζέμ θα βάλει στόχο να το πάρει πίσω... 

Η Γκρέτα που μένει στη Β.Αγγλία, στο Γιόρκ, με την μητέρα της και τα δυο της αδέλφια, την Κίτι και τον Τομ, ζουν φτωχικά δουλεύοντας σκληρά για το καθημερινό τους φαγητό. Με μόνα προσόντα τα υπέροχα μακριά δάχτυλά της, με δουλειά, πίστη, πείσμα αλλά και τύχη καταφέρνει να γίνει κεντίστρα μαργαριταριών. 




Μια τέχνη που θα της χαρίσει μια καλύτερη ζωή, την ευκαιρία να προσφέρει σ’ αυτήν και την οικογένειά της όσα στερήθηκαν και τέλος να παντρευτεί, έστω και χωρίς έρωτα, τον Εμπενίζερ Σλίνγκερ, έμπορο μαργαριταριών που διατηρεί κατάστημα με κοσμήματα. Μετά απο μερικά χρόνια, αυτοί οι δυο άνθρωποι θα συναντηθούν τυχαία σε μια άλλη ήπειρο, πλάι σε ένα άλλο ποτάμι, κουβαλώντας ο καθένας την ιστορία του.... 

Η εξαιρετική και λιτή γραφή, η έντονη πλοκή και τα γεγονότα που έζησαν οι ήρωες, οι ζωντανοί χαρακτήρες, οι υπέροχες περιγραφές, τα γεμάτα ανθρωπιά και ένταση συναισθήματα όσων έπαιξαν το ρόλο τους στην ιστορία αυτή, με μάγεψαν και με ταξίδεψαν σε δυο ηπείρους και στον μυστικό κόσμο των μαργαριταριών. 

Υπέροχο ταξίδι....το συνιστώ ανεπιφύλακτα!




ΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ

Η ΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ γεννήθηκε στο Λάνκασερ, είναι παντρεμένη και έχει τρεις γιους και μια κόρη. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε ένα αγρόκτημα στο Γιόρκσερ Ντέιλς και έναν ελαιώνα στην Κρήτη, και σε αυτά ακριβώς τα μέρη λατρεύει να γράφει τις ιστορίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου