ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Γράφει η κα Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "Οι νύμφες της Εροιβιάς - Βασιλική Τσούνη"Εκδόσεις Μάτι!








Τρεις γενιές γυναικών, τρεις εποχές, τρεις έρωτες. Λάθη, που έγιναν πολύ καλά κρυμμένα μυστικά αλλά μόλις αποκαλύπτονται, συμπαρασύρουν σαν χιονοστιβάδα τα πάντα στο πέρασμά τους και οι ζωές των απογόνων δεν μένουν πια το ίδιο. Τα ψέματα, ο πόνος, οι απώλειες, τους στιγματίζουν ανεπανόρθωτα. Πολύ σοφά είπε ο λαός μας, «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα».

Ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα με κύριο φόντο τη λίμνη Παμβώτιδα και το Κάστρο. Η ιστορία ξεκινά την εποχή της γερμανικής κατοχής και φτάνει στα δικά μας χρόνια, στα Γιάννενα.

Ένα υπέροχο, ατμοσφαιρικό εξώφυλλο που βάζει τον αναγνώστη στο κλίμα της υπόθεσης. Η δε γραφή είναι λυρική, ρεαλιστική, αλλά και έντονα συναισθηματική παρ’ όλο που πολλές φορές περιγράφει σκηνές σκληρές.
Οι χαρακτήρες είναι απόλυτα ανθρώπινοι, 100% πραγματικοί, με τα ελαττώματά τους, τις αδυναμίες τους, τα προτερήματά και τις ευαισθησίες τους και δεν παραπέμπουν καθόλου σε προϊόντα μυθοπλασίας. 

Στην αφήγηση αυτή δεν λείπουν η πλοκή και οι ανατροπές, παραμένει στην ουσία μια ιστορία τρυφερή που σε πολλά σημεία της μας συγκινεί πολύ. Στον επίλογο επέρχεται η κάθαρση και οι ήρωες μας μπορούν πλέον να προχωρήσουν μπροστά, παρά το αβάσταχτο βάρος της κληρονομιάς.

Λίτσα Κοντογιάννη



 Η Βασιλική Τσούνη κατάγεται από τα Ιωάννινα. Σπούδασε Γεωπονία στη Λάρισα και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην πόλη καταγωγής της, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα με την οικογένεια της. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, περιτριγυρισμένη εδώ και χρόνια από βιβλία. Λατρεύει την μουσική, τα ζώα και την λογοτεχνία. Τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες της ῞ τόλμησε ῝ σε μικρή ηλικία, γράφοντας παραμύθια και ποιήματα. Οι ῞ Μοναχικές Αλκυόνες ῝ είναι το πρώτο της βιβλίο που βγαίνει δειλά στον όμορφο κόσμο της συγγραφής, ενώ είναι σχεδόν έτοιμη και η δεύτερη συγγραφική της δουλειά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου