ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Κριτική άποψη της κας Σωτηρίας Παπαρσένη "Ο Ανθρωπος σκιά - Κόντι Μακφέιντεν" Εκδόσεις Ωκεανίδα!







«Ο άνθρωπος σκιά» είναι το πρώτο βιβλίο του Κόντι Μακφέιντεν και αποτελεί την αρχή μιας σειράς πέντε θρίλερ με κεντρική ηρωίδα μια πράκτορα του FBI! Πρόκειται για ένα σύγγραμμα καταιγιστικών εξελίξεων, ανατροπές, αγωνία, ένταση συναισθημάτων και ολοζώντανες εικόνες δολοφονιών, βασανιστηρίων και αίματος. Το ιδανικό θρίλερ!

Η Σμόουκι Μπάρετ, επικεφαλής ομάδας του FBI, είναι ειδήμων στα παιχνίδια του μυαλού των κατά συρροή δολοφόνων. Η φήμη της μεγαλώνει μαζί με τη σειρά επιτυχιών της μέχρι τη στιγμή που θα ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα «τέρας», θα χάσει σύζυγο και παιδί και θα μείνει σημαδεμένη ψυχικά και σωματικά. Η κατάστασή της δεν θα επιτρέπει την εργασία μιας και δεν θα μπορεί πλέον να χειριστεί τον απόλυτο σύντροφό της, το όπλο της, που ποτέ δεν την πρόδωσε. Κι ενώ θα παρακολουθείται απ΄ τον υπεύθυνο ψυχολόγο, πριν ακόμη νιώσει έτοιμη να επανέλθει, θ αναγκαστεί λόγω της εμφάνισης ενός «ιδιαίτερου» serial killer. 

Η αγαπημένη φίλη της Σμόουκι Μπάρετ θα δολοφονηθεί με ανατριχιαστικό τρόπο και μεγαλύτερο θύμα θα σταθεί η μικρή της κόρη, που θα βιώσει την απόλυτη φρίκη να δει το θάνατό της και να παραμείνει δεμένη με τη νεκρή της μητέρα μέχρι την ανακάλυψή τους. Οι μνήμες θα ζωντανέψουν, θα ξύσουν την ακόμα ανοιχτή πληγή κι ενώ έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο δράμα της φίλης της, θα υπάρξει κι άλλος παράγοντας άμεσης επέμβασής της. 

Ο δολοφόνος θα της αφήσει προσωπικό μήνυμα, θα συνδέσει την τωρινή δολοφονία με την δική της απώλεια και το «παιχνίδι» στο μυαλό θα ξεκινήσει. Σαν έτοιμη από καιρό θα ριχτεί στη δράση, στο κυνήγι του παράφρονα, έχοντας να πολεμήσει τους προσωπικούς της δαίμονες, έχοντας να συντονίσει και να τεθεί και πάλι επικεφαλής της ομάδας, να ανακτήσει την κυριαρχία του μυαλού της και να ξανανιώσει «μητέρα» για την ορφανή κόρη της φίλης της. Πρόκληση και για τους δυο, δολοφόνο και ντετέκτιβ αυτή η μονομαχία. Ποιος θα καταφέρει να προλάβει την επόμενη αιματοχυσία;

Από τα πιο ωραία βιβλία δράσης που έχω διαβάσει. Αστυνομικό ή θρίλερ, καλύπτει όλους τους αναγνώστες μιας κι έχει στοιχεία και των δυο κατηγοριών. Μια καλοφτιαγμένη ιστορία που «πατάει» πάνω στον πασίγνωστο Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Δεν είναι άλλη μια ιστορία που κάποιος δολοφονεί και κάποιος τον κυνηγά. Υπάρχει μια ολόκληρη ψυχολογική ανάλυση του προφίλ δράστη και θυμάτων καθώς και της πράκτορα που αποτελεί σημαντικότατο ερέθισμα για το δολοφόνο. 

Ο δολοφόνος αυτός, ως απόγονος του Τζακ κι όπως ο ίδιος δηλώνει σε κάποιο σημείο του βιβλίου, ψάχνει τον δικό του Αμπερλάιν για να τελειοποιηθεί κι αυτόν τον βρίσκει στο πρόσωπο της πράκτορα Μπάρετ. Τι συμβαίνει στο μυαλό του; Ποιος ευθύνεται; Γιατί; Η πράκτορας θ ανακαλύψει κι ο συγγραφέας θα οδηγήσει βήμα βήμα τον αναγνώστη στην λύση του αινίγματος προσφέροντας του δράση, ανατρέποντας τα δεδομένα, εμπλέκοντάς τον συναισθηματικά και χαρίζοντάς του στο τέλος την πολυπόθητη δικαίωση.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα. Αξίζει να διαβαστεί!





Ο Κόντι ΜακΦάντιεν (Cody McFadyen) γεννήθηκε στο Τέξας το 1968. Ζει με τη γυναίκα του και την κόρη του στην Καλιφόρνια. Ο Άνθρωπος Σκιά είναι το πρώτο του βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου