ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Κριτική άποψη της κας Σωτηρίας Παπαρσένη για το βιβλίο "Μια χούφτα πετράδια-Σταυρούλα Δεληντζόγλου" Εκδόσεις Πηγή!





«Μια χούφτα πετράδια» είναι ο τίτλος του πρώτου μυθιστορήματος της Σταυρούλας Δεληντζόγλου που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2016 από τις Εκδόσεις Πηγή. Και δεν θα μπορούσε να διαδραματίζεται πουθενά αλλού πέραν του ακριτικού Διδυμότειχου, τόπου καταγωγής της συγγραφέως, ως φόρος τιμής στη γενέτειρά της. 

Το βιβλίο «Μια χούφτα πετράδια» αποτελεί ένα κατεξοχήν κοινωνικό μυθιστόρημα, άκρως συναισθηματικό, δροσερό, ανατρεπτικό και ταυτόχρονα οικείο, ζεστό, γνώριμο. Οι χαρακτήρες είναι γυναίκες της διπλανής πόρτας με σχέδια για μια ζωή ευτυχισμένη, με τον άντρα των ονείρων τους στο πλευρό τους και φυσικά με την πολυπόθητη επαγγελματική καταξίωση στον τομέα τους. Μόνο που η ζωή δεν είναι παραμύθι κι οι ανατροπές δεν λείπουν.

Μια παρέα πέντε ολόφρεσκων κοριτσιών που ξεκινούν τη φοιτητική τους ζωή. Μια χούφτα πετράδια μιας και τα ονόματά τους εκεί παραπέμπουν αν και στη συνέχεια θα αποδειχθεί πως δεν δόθηκαν τυχαία απ΄ τη συγγραφέα. Η Ζαφειρία, η Σμαράγδα, η Κοραλία, η Αδαμαντία κι η Ρουμπίνη είναι πολύτιμες φίλες, η μια για την άλλη, και η ζωή θα τις προκαλέσει αρκετές φορές να το επιβεβαιώσουν. 

Οι ιστορίες τους θα παρουσιαστούν χωριστά, μία μία, κι αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό γραφής του βιβλίου. Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα που συστήνει σταδιακά τις ηρωίδες στον αναγνώστη και του επιτρέπει να τις γνωρίσει και να τις καταλάβει καλύτερα, να θυμώσει μαζί τους ή να τις συγχωρέσει για τα σφάλματά τους.

Πέντε γυναίκες, φίλες απ΄ την παιδική τους ηλικία, μεγαλώνουν μαζί, κάνουν όνειρα και σχέδια για το μέλλον, εμπιστεύονται η μια την άλλη σαν αδερφές, συμβουλεύουν και βοηθούν με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο όποια το έχει ανάγκη. Γάμοι, διαζύγια, παιδιά, παράλληλες σχέσεις, απιστίες, προδοσίες, καταπίεση, κακοποίηση, ψεύτικες ζωές, πόνος, δάκρυα, συγκίνηση, έρωτες και πάνω απ’ όλα η αληθινή και ανίκητη φιλία τους. 

Μια παρέα που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν η δική σας! Ποιος δεν θα’ θελε να δει την πορεία τους; Πώς η ζωή ξεκίνησε και τι έφερε ο χρόνος, η μοίρα ή οι κακές επιλογές; Και η φιλία το λιμάνι, το απάγκιο, το πιο ανεκτίμητο πετράδι! Σαν τις πέντε ηρωίδες…. Μια χούφτα πετράδια!!!





Λίγα λόγια για τη συγγραφέα : 

Η Σταυρούλα Δεληντζόγλου γεννήθηκε στο ακριτικό Διδυµότειχο, όπου και διαµένει σήµερα µε τον σύζυγο της. Έχει σπουδάσει βοηθός προσχολικής αγωγής, δραστηριοτήτων, δηµιουργίας και έκφρασης, ωστόσο δεν άσκησε ποτέ την ειδικότητά της. Από το 2004 εργάζεται στον Οργανισµό Απασχόλησης Εργατικού Δυναµικού, στο Υποκατάστηµα Διδυµοτείχου. Το βιβλίο «Μια χούφτα πετράδια» είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου