ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΛΗΡΩΣΗ 6/10/17, ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ για το βιβλίο "Χίλια Χρόνια Μετά κι άλλα Χίλια- Βάσια Μαυράκη"Εκδόσεις Ιβίσκος!




#ΚΛΗΡΩΣΗ - 06/10/17
#Διαγωνισμός 




1) Κάντε like στην ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ στην ανάρτηση με την κλήρωση του βιβλίου "Βάσια Μαυράκη: «Χίλια Χρόνια Μετά… κι άλλα χίλια»"


2) like στη σελίδα Εκδόσεις Ιβίσκος


3) Κοινοποιήστε την στον τοίχο σας !! αφήστε το σχόλιό σας και μπείτε στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί 06 Οκτωβρίου! 2 τυχεροί θα κερδίσουν ένα αντίτυπο από το βιβλίο!

 Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της αμέσως σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. «Χίλια Χρόνια Μετά… και άλλα χίλια» γράφει στο εξώφυλλο. Τόσο μπορεί να διαρκέσει, σύμφωνα με την Βάσια Μαυράκη, ένας έρωτας. Ή, καλύτερα, τόσο μπορεί να χρειαστεί για να μην μείνει ανεκπλήρωτος.

Ήρωες στην «καρμική ιστορία αγάπης», όπως η ίδια χαρακτηρίζει το μυθιστόρημά της, είναι ο Άρχης και η Δαμεία, που συναντιούνται τυχαία, ο καθένας για τους λόγους του, στην αυλή της Μονής του Ταξιάρχη στην Μυτιλήνη. Αυτή, ωστόσο, δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι τους διασταυρώνονται, αλλά η… τρίτη. Βρέθηκαν ξανά, όχι στην σύγχρονη εποχή αλλά στο πολύ μακρινό παρελθόν. Σήμερα τους δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να ζήσουν όσα δεν κατάφεραν τότε.

Καταλαβαίνουμε αμέσως ότι η συγγραφέας είναι θιασώτης της Μοίρας. Εξάλλου, επαγγελματικά ασχολείται με την συμβουλευτική αστρολογία. Πιστεύει στην Τύχη, στην θεά αυτή που ξέρει να ανοίγει και να κλείνει δρόμους. «Αλλιώς δεν θα υπήρχε τόση ποικιλία στο είδος μας. Θα ερχόμασταν όλοι στη ζωή με τους ίδιους όρους, θα ξεκινούσαμε από την ίδια αφετηρία και θα είχαμε κοινή στέρνα εμπειριών και βιωμάτων. Σκεφτείτε πως είμαστε επιλογή της τύχης από την πρώτη, πρώτη στιγμή της σύλληψής μας! Είμαστε προϊόν του τυχαίου συνδυασμού των χρωματοσωμάτων των γονιών μας. Όταν μιλάμε για τύχη έχουμε στο μυαλό μας κάτι ασαφές και συγκεχυμένο, κάτι χαώδες και άμορφο. Έτσι όμως λειτουργεί η τύχη, σαν τον νόμο της Εντροπίας. Μέσα από το χάος, δημιουργεί την τάξη», μας δήλωσε σχετικά.

Στο πρώτο της μυθιστόρημα «Χίλια Χρόνια Μετά… και άλλα χίλια», η Βάσια Μαυράκη μάς παίρνει τρυφερά από το χέρι και μας ζητά να ακολουθήσουμε τον Άρχη και την Δαμεία.

Τρεις διαφορετικές ιστορίες. Ή μήπως μία; Ο Άρχης και η Δαμεία, δύο σύγχρονοι άνθρωποι, συναντιούνται τυχαία(;) στην αυλή της Μονής του Ταξιάρχη στην Μυτιλήνη.

Κι όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διασταυρώνονται οι δρόμοι τους. Το παρελθόν τους είναι κοινό και χάνεται στο βάθος των αιώνων. Οι ήρωες έχουν συναντηθεί και αγαπηθεί άλλες δύο φορές, σε διαφορετικές εποχές.


Το παρόν τούς ζητάει να κλείσουν τους κύκλους που άφηναν διαρκώς ανοιχτούς και να βιώσουν στο έπακρο αυτήν την φορά την σχέση τους. Θα τα καταφέρουν;

Μια καρμική υπέροχη ιστορία αγάπης!

 



Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βάσια Μαυράκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1967. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Αφού ταξίδεψε πολύ και έμεινε σε διαφορετικές χώρες αλλά και πόλεις της Ελλάδας, λόγω του επαγγέλματος του συζύγου της (στρατιωτικός πιλότος), πλέον ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.
Τα ταξίδια της, ωστόσο, είναι η σπουδαία παρακαταθήκη της. Αυτά αποτελούν, άλλωστε, πηγή της έμπνευσής της και πολλές φορές συνδέονται άμεσα με τις συγγραφικές αναφορές της.

Παρότι σπούδασε ψυχολογία, τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη συμβουλευτική αστρολογία (Empathetic Astrological Approach, Human Design). Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και site.

1 σχόλιο: