ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Σωτηρίας Παπαρσένη για το βιβλιο "L.AV. ΘΕΡΑΠΙ - ΚΟΥΝΟΥΝΗ ΘΑΛΕΙΑ" Εκδόσεις Λιβάνη!






O τίτλος του νέου βιβλίου της Θάλειας Κουνούνη κι όμως τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για ό,τι ζήσεις διαβάζοντάς το. Εφευρετικό, πηγαίο και σαρκαστικό χιούμορ έρχονται να ταράξουν τα σωθικά, δάκρυα γέλιου μα και συγκίνησης μπλέκονται στα ματόκλαδα κι η επιθυμία να αποτελούσες μέλος αυτής της συντροφιάς είναι ακατανίκητη!

Μην έχοντας την πρότερη εμπειρία του Greek θέραπι, μπήκα κατευθείαν στα βαθειά, μην κοιτάζοντας στιγμή πίσω, στην ασφάλεια της «ακτής». Η γραφή της Θάλειας Κουνούνη με συνεπήρε, με ταξίδεψε στον δικό της κόσμο και ένιωσα όχι πια θεατής μα ήρωας κι εγώ του βιβλίου της. 

Ένας φόνος γνωστού προσώπου θα συγκλονίσει το πανελλήνιο κι όχι μόνο και θα φέρει ξανά σε επαφή και στην κυρίως δράση μια ολότελα αταίριαστη κι όμως αξιαγάπητα δεμένη παρέα, που οι αναγνώστες του προηγούμενου βιβλίου έχουν γνωρίσει ήδη. Βέβαια, στην περίπτωση τη δική μου, αυτό, το ότι δεν είχα διαβάσει το προηγούμενο, δεν αποτέλεσε πρόβλημα στην κατανόηση της πλοκής ούτε κι έχασα κάποιο απ΄ τα μηνύματα, τα συναισθήματα και τα στιγμιότυπα, μιας κι έχει προνοήσει η συγγραφέας καλύπτοντας τυχόν απορίες δίνοντας τα στοιχεία που λείπουν. 

Μια υποτιθέμενη ομαδική θεραπεία θα ξεκινήσει με απώτερο σκοπό την αποκάλυψη του σκοτεινού μυστικού…. Όλοι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου! Οι παρεξηγήσεις πολλές, οι ατάκες κατακλύζουν το βιβλίο ολόκληρο κι ο κάθε χαρακτήρας πρωταγωνιστεί με το δικό του ξεχωριστό τρόπο! Ευφάνταστος ο τρόπος γραφής, όλοι οι ήρωες καλύπτουν ισόποσα τις σελίδες και διεκδικούν τα «φώτα» μιας και εύκολα θα μπορούσε το βιβλίο αυτό να ήταν σενάριο ταινίας! 

Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα φοβούμενη μη χαλάσω την μαγεία της ανάγνωσης! Άλλωστε είναι τόσοι αυτοί που θα σας συντροφέψουν σ’ αυτή. Θα πω μόνο πως μέσα στο ίδιο βιβλίο θα περάσετε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, θα προβληματιστείτε, θα νιώσετε αγωνία και συγκίνηση, θα ψάξετε το δολοφόνο και τι επιτέλους κρύβει το σπίτι στον Παλαμά, θα βρείτε τον δικό σας κολλητό σ’ ένα τουλάχιστον πρόσωπο της ιστορίας και θα τρέξετε να υιοθετήσετε κι εσείς έναν τόσο χαρισματικό φίκο! Και το κυριότερο…. 

Θα κλάψετε από τα γέλια! Όσο για μένα…. Ψάχνω εναγωνίως να βρω την κυρία Βαρόνου!!! Την αγαπώ!!!

Σωτηρία Παπαρσένη για την ομάδα


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Θάλεια Κουνούνη - Πολυβίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει με τον σύζυγό της και τα τέσσερα παιδιά τους στην Κύπρο.
Έχει σπουδάσει Ακουολογία στο Λονδίνο και σήμερα διευθύνει εταιρεία που έχει αντικείμενο τον έλεγχο και την ενίσχυση της ακοής.
Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της «Όπου και να ’σαι, σ’ Αγαπώ», Τα Χρώματα της Ζωής μου», «Ευτυχία Εδώ ή Λίγο πιο Πέρα», «Δεν Υπήρξα Ποτέ» (Παράλληλη Λογοτεχνία με το βιβλίο της Μαρίας Κωνσταντούρου «Χωρίς Εσένα»), «Η Παναγιά των Δελφινιών», «Greek Θέραπι» και το παιδικό «Μαμά, μην Πας στη Δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου