ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Φως μέσα στη θύελλα - Κώστας Κρομμύδας" Εκδόσεις Διόπτρα!






Πόσο όμορφα αισθάνομαι όταν διαβάζω τέτοια βιβλια, που δεν θέλω να τελειώσουν και που όταν τελειώνουν δεν θέλω να επιστρέψω στη γη. 

Πόσο πολύ χαίρομαι όταν ο συγγραφέας που θαυμάζω, αγαπώ και ακολουθώ συνεχίζει να με δικαιώνει, δεν επαναλαμβάνεται, γίνεται κάθε φορά και καλύτερος και με ταξιδεύει στη σφαίρα της φαντασίας σε τόπους παραμυθένιους και μυθικούς, με ήρωες ολοζώντανους και γεμάτους γοητεία.... 

Και τέλος.... Πόσο γεμάτη από εικόνες είμαι κάθε φορά που διαβάζω τα βιβλία του Κώστα Κρομμύδα. Ένας πίνακας ζωγραφικής, που κάπου εκεί είμαι και εγώ, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας με όλες τις αισθήσεις μου τις εξελίξεις....από το άρωμα και το χρώμα της θάλασσας μέχρι και τη λυτρωτική αποκάλυψη της αλήθειας. 

Το Φως στη θύελλα με γοήτευσε, με κέρδισε από την πρώτη σελίδα και θαύμασα τις περιγραφές του υπέροχου νησιού, της Άθωρας, κυρίως στις σκηνές της θύελλας, που τις έβλεπα να ξεσπούν οργισμένες κάνοντάς με να συνειδητοποιήσω για μια ακόμη φορά πως η δύναμη της φύσης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και τίποτα δεν μπορεί να της αντισταθεί.... 

Με θέμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, έξυπνα γραμμένο, αισιόδοξο και φωτεινό σαν την ηρωίδα του, με ευαισθησία και ανθρωπιά στο θέμα των προσφύγων, με γλώσσα εξαιρετική και γλαφυρή, δεν σε αφήνει να μαντέψεις το πρόσωπο και το κίνητρο των ιδιαίτερων φόνων που γίνονται στο νησί αλλά και αλλού στον κόσμο, αλλά σε αναγκάζει να προσπαθείς, σαν άλλος επιθεωρητής Κλουζώ, να καταγράφεις στοιχεία, λέξεις, αντιδράσεις μήπως και καταλάβεις ποιος και γιατί δολοφονεί με αυτόν το ιδιόρρυθμο τρόπο και να έχεις αγωνία μέχρι το τέλος, εκεί που επιτέλους αποκαλύπτεται ο δολοφόνος!

Απόλαυσα μέχρι την τελευταία σελίδα αυτό το μυθιστόρημα με την όμορφα δεμένη πλοκή, τους υπέροχους ήρωες και τις περιγραφές που με άφηναν κάθε φορά χωρίς ανάσα. 

Ευχαριστώ πολύ τον συγγραφέα κύριο Κώστα Κρομμύδα για την υπέροχη εμπειρία του ταξιδιού στην Άθωρα!!!!


Εύη Ανασταστιάδου για την ομάδα

Περισσότερα για τον συγγραφέα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου