ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλίο "Ψυχή Γραμμένη - Κώστας Μπέζας" Εκδόσεις Πνοή!



Κώστας Μπέζας,
εκδ. ΠΝΟΗ


Σε αυτό το βιβλίο στη κυριολεξία αισθανόμαστε πως στάζει αγάπη, βάλσαμο στη ψυχή μας. 

Ή αν το προτιμάτε είναι ένας φόρος τιμής στις πανταχού γιαγιάδες, λεβέντισσες, σκληραγωγημένες αλλά και γεμάτες σοφία γυναίκες της υπαίθρου, αλλά και στα εγγόνια τους, που τα φρόντισαν με πολύ αγάπη. Ένα ταξίδι στις παιδικές μας αναμνήσεις.

Λίγες οι σελίδες του, αλλά πολύ μεγάλη η έντασή τους, και η ποσότητα από το μέλι της αγάπης που περιέχει μέσα του είναι ακριβώς όσο πρέπει για να μαλακώσει τις καρδιές μας.

Μια εκπληκτική γραφή, μια λυρική, άμεση  αφήγηση γεμάτη με εικόνες νοσταλγίας και τα ρουθούνια μας γεμίζουν με το άρωμα της ντόπιας ρίγανης.

Κώστα Μπέζα, σε ευχαριστούμε για αυτή την κατάθεση ψυχής, που αν μη τι άλλο αγγίζει και τη δική μας.
 
 
Λίτσα Κοντογιάννη για την ομάδα
 
 
 

Ο Κώστας Μπέζας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δημοσιογραφία το 1995 και την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχει γράψει σε πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ένθετα και περιοδικά. Στην τηλεόραση εργάστηκε σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς από το 1995 μέχρι και το 2005 ενώ ταυτόχρονα δούλεψε και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ανέλαβε κατά καιρούς την επικοινωνία αθλητικών και άλλων προσώπων, συμμετείχε σε τμήματα επικοινωνίας επιχειρήσεων και αθλητισμού. Κάλυψε δημοσιογραφικά μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και ασχολήθηκε με την μαθηματική προσέγγιση ποδοσφαιρικών εκτιμήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου