ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ,Κριτική άποψη της κυρίας Εύας Μαράκη για το βιβλίο "Οταν θα δείς τη θάλασσα - Στέφανος Δάνδολος"Εκδόσεις Ψυχογιός!




 Πως να αποτυπωθούν με λέξεις τα συναισθήματα & οι σκέψεις που με σάρωσαν καθώς διάβαζα αυτό το μυθιστόρημα για τον έρωτα & την ελπίδα. 

Στην αρχή, διατηρούσα επιφυλάξεις, γιατί τα πολύ ογκώδη βιβλία ελαφρώς με τρομάζουν. Από τις πρώτες του σελίδες, όμως, με κέρδισε. 

Παρακολουθούμε, δυο ιστορίες του παρελθόντος που με διαφορά 30 ετών μεταξύ τους δένονται αριστοτεχνικά. Μαργαρίτα & Δωροθέα. Δυο γυναίκες που διεκδικούν ένα διαφορετικό πεπρωμένο από κείνο που τις έχουν σχεδιάσει, ζουν ιστορίες έρωτα παθιασμένες που κυριεύουν & αλώνουν όλο τους το είναι.

Η ιστορία της Ελλάδας από το 1888 ως το 1919 περνά μπροστά στα μάτια μας, γιατί όπως αυτή προσδοκά ένα καλύτερο αύριο ετσι & οι δυο ηρωίδες ζουν και αναπνέουν για τον έρωτα και την ελπίδα,περνώντας δοκιμασίες σκληρές, οι οποίες όμως αποδεικνύουν είτε σ όλους τους ήρωες του βιβλίου είτε στους συνοδοιπόρους αναγνώστες πως αξίζει να προσπαθείς για κάτι αληθινό. 

Πρώτη φορά διαβάζω μυθιστόρημα του κ.Δανδόλου. Ομολογώ πως με καθήλωσε, με συνεπήρε & ήταν από τα λίγα βιβλία που με άγγιξαν τόσο πολύ.Σημείωνα συνεχώς αποσπάσματα που είχαν βάθος απύθμενο & αλήθειες που καίνε σα λάβα. 

Ο έρωτας είναι επανάσταση. Επανάσταση ψυχής που σαρώνει τα εγκλωβισμένα κορμιά. Με συνοδοιπόρους όλους τους ήρωες που σκιαγραφούνται άρτια δομημένοι από τη γλαφυρή πένα του συγγραφέα παρατηρούσα την επική τοιχογραφία μιας εποχής καθώς ερωτεύτηκα, αγάπησα, πόνεσα & συγκινήθηκα λυτρωτικά. Στεναχωρήθηκα, μόλις αυτό το νοσταλγικό ταξίδι έλαβε τέλος γιατί ένιωσα πως αποχωριζόμουν "φίλους" μου. 

Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Δανδολο που αποδεικνύει μ αυτο του το πόνημα πως ο έρωτας στα μυθιστορήματα, μπορεί να έχει βάθος, αλήθεια, λυρισμό & ουσία.

Εύα Μαράκη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το συγγραφέα μας εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου