ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου (ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ) για το βιβλίο "Η αποικία της λήθης - Κλαίρη Θεοδώρου" Εκδόσεις Ψυχογιός!




Πολλά ειλικρινά συγχαρητήρια! Η πλοκή συναρπαστική, οι χαρακτήρες γήινοι, πραγματικοί, προσιτοί και συνάμα πολύπλοκοι. 

Η Κλαίρη Θεοδώρου διεισδύει στα μύχια της ψυχής και αποκαλύπτει τις αλήθειες της χωρίς στόμφο και μεγαλοστομίες αλλά με την απλότητα και την αμεσότητα που πρέπει να διατυπώνονται για να σε αγγίξουν βαθιά καταφέρνει να κάνει τον κάθε αναγνώστη να έρχεται στη θέση του κάθε ήρωα . 

Προσωπικά δεν γνώριζα ακριβώς την κατάσταση που διαδραματιζόταν στο νησί της Λέρου, δύσκολες καταστάσεις που δεν της χωράει ο ανθρώπινος νους, αποδεικνύεται τελικά οτι  ο άνθρωπος έχει πολλά αποθέματα θέλησης μέσα του, αρκεί να ψάξει να τα βρει...   δίνει σημαντικά μηνύματα ! Είναι μια ιστορία για χαμένες ευκαιρίες και χαμένες αγάπες, αλλά και για την καταπίεση που πολλοί άνθρωποι επιβάλλουν στον εαυτό τους μόνο και μόνο για να νιώθουν ασφαλείς και ζουν ενα σήμερα που πολλές φορές τους πληγώνει. 

Ενα καλογραμμένο βιβλίο που παρασύρει τον αναγνώστη τόσο με τις ανατροπές του όσο και με τις σκέψεις που του προκαλεί: σκέψεις για τους δρόμους της καρδιάς και της λογικής που πολλές φορές δε συμβαδίζουν. 

Με συνεπήρε, με ταξίδεψε, με προβλημάτισε και με λύτρωσε! Ευχαριστώ ειλικρινά γι' αυτή τη μοναδική αναγνωστική εμπειρία και αναμένω με ενθουσιασμό το επόμενο βιβλίο.

ΓΙΟΥΛΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 




Η ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ γεννήθηκε στην Ελλάδα και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία. Ζει στην Αθήνα με τον άντρα της και τα τέσσερα σκυλιά τους και λατρεύει τα ταξίδια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών και την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση. Επίσης έχει σπουδάσει φωτογραφία κι έχει εργαστεί ως φωτογράφος και συντάκτρια σε ελληνικά περιοδικά. Σήμερα εργάζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η Αποικία της Λήθης είναι το τρίτο μυθιστόρημά της. Κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Salvadera και Globus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου