ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Σωτηρίας Παπαρσένη για το βιβλίο "Το πρόσωπο του Ολέθρου - Αναστασία Κατσούρη" Εκδόσεις Ωκεανίδα!







«Το πρόσωποτου ολέθρου» τιτλοφορείται το δεύτερο  μυθιστόρημα της Αναστασίας Κατσούρη, το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017 από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα. Είναι ένα αστυνομικό θρίλερ, με θέμα ένα μπαράζ δολοφονιών με φρικιαστικό τρόπο και την προσπάθεια εξιχνίασης τους.

Μια νέα κοπέλα θάβεται ζωντανή στο Κοιμητήριο του Σισλί στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος αστυνομικός Τόλγκα Σιτσάκ κι ο συνεργάτης του, Μουράτ, καλούνται να βρουν τους ενόχους. Μαζί τους θα βρεθεί κι η Αμερικανίδα εγκληματολόγος Λένια Ουίλιαμς. Από την πρώτη κιόλας στιγμή θα υπάρξει ένταση μεταξύ των δυο επικεφαλής. Πραγματικές διαφορές ή ένας ολέθριος έρωτας;

Η Λένια θα προσέξει τις ομοιότητες αυτής της δολοφονίας με αντίστοιχα αποτρόπαια εγκλήματα σε άλλα μέρη του κόσμου. Κάποια μικρά αντικείμενα που βρίσκουν δίπλα ή κοντά στα κατακρεουργημένα πτώματα θα φέρουν τα βήματά τους στην αναζήτηση αρχαίων πολιτισμών. Η έρευνα, όσο κι αν φαντάζει απίστευτο, θα τους οδηγήσει σε ανθρωποθυσίες λαών της Λατινικής Αμερικής, που χάθηκαν στα βάθη των αιώνων. 

Όσο η Λένια κι ο Τόλγκα προσπαθούν να συνδέσουν στοιχεία για να ερμηνεύσουν την αιτία, νέοι θάνατοι θα τους προλάβουν. Και ταυτόχρονα, την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα θα έρθει να φουντώσει και το μεταξύ τους πάθος, αδύνατο πια να ελεγχθεί ή να μετριαστεί. Όλα, ένα κουβάρι μπλεγμένο και το μυαλό τους στη χειρότερη κατάσταση. Μέχρι που μια εξαφάνιση δυο παιδιών κοντά σε μια κιστέρνα θα δώσει την τελική ώθηση και θα τους αποκαλύψει την αρχή του τέλους.

Υπέροχο, σαγηνευτικό, γοητευτικό, καθηλωτικό, αστυνομικό μυθιστόρημα. Η Αναστασία Κατσούρη, με φοβερή μαεστρία γράφει και εμπλέκει στη δράση ενός σύγχρονου βιβλίου δράσης αρχαίους λαούς, τελετές, ανθρωποθυσίες. Το ταξίδι στις σελίδες αποκτά άλλο ενδιαφέρον ακολουθώντας την αναζήτηση στο παρελθόν και στη σκοτεινή ιστορία λαών που δεν υπάρχουν πια. Τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται αργά και μεθοδικά, βοηθώντας τον αναγνώστη, εκτός του να καταλάβει, να πάρει κι ο ίδιος ρόλο ερευνητή για την τελική εξιχνίαση. 

Ένα βιβλίο που αποδεικνύει τις γνώσεις της συγγραφέα στην ιστορία και την Κοινωνική ανθρωπολογία που είναι και αντικείμενα των σπουδών της.

 Η συγγραφική της δεινότητα εμπλέκουν τις επιστήμες αυτές με τη φαντασία και το αποτέλεσμα δικαιώνει. Ένα βιβλίο που σίγουρα αξίζει να διαβαστεί και θα θυμόμαστε για καιρό.

Σωτηρία Παπαρσένη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα



 Η Αναστασία Κατσούρη γεννήθηκε στην Μυτιλήνη όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο ΕΚΠΑ  και το 2001 βραβεύτηκε απ’ την Ακαδημία Αθηνών και το ΕΚΠΑ για την λαογραφική μελέτη που εκπόνησε. Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική ανθρωπολογία και ιστορία με ειδίκευση στην ιστορία, και διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη δημοσιεύει δοκίμια και ποιήματα στον τύπο της Λέσβου. Το 2013 εκδόθηκε το πρώτο της ιστορικό μυθιστόρημα «Νεφερτίτη. Στα ίχνη ενός μύθου» από τις Εκδόσεις Αιολίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου