ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Γυναίκα απο μετάξι - Dinah Jefferies" Εκδόσεις Κλειδάριθμος!






1952. Οι αγώνες των Βιετναμέζων για να απαλλαγούν από την κυριαρχία των Γάλλων, οδηγούν σταδιακά την γαλλοϊνδή Νικόλ σε κρίση ταυτότητας. 

Ποιόν να υποστηρίξει; Τους Γάλλους, όπως ο πατέρας της ή τους Βιετναμέζους όπως η μητέρα της;

Με πρόσωπο Βιετναμέζας και μεγαλωμένη με την κουλτούρα Γαλλίδας, αισθάνεται πως είναι η σκιά της καθ’όλα Γαλλίδας αδελφής της, αλλά είναι θαρραλέα και δυνατή και θα πάρει τη ζωή στα χέρια της. Και όσο οι δυο χώρες πολεμούν, η μια για την εδραίωση της κυριαρχίας της και η άλλη για την ελευθερία της, στη μέση αυτής της αναταραχής βρίσκεται και εκείνη με την αδελφή της να διεκδικούν τον ίδιο άντρα!

 Ανάμεσα στη γοητεία του μεταξιού, την μαγεία της Ανατολής, τον έρωτα και της αδελφικής αντιζηλίας, υπάρχουν σκοτεινά μυστικά, τρομοκρατία που αφήνει πίσω της αθώα θύματα, φόνοι στο όνομα της ελευθερίας και της πατρίδας, διαφθορά αστυνομίας και στρατού, πορνεία και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει... 

Ενδιαφέρον και ανατρεπτικό. Σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος! Με υπέροχες περιγραφές του εξωτικού τοπίου, τα ήθη και τα έθιμα ενός καταπιεσμένου την εποχή εκείνη λαού, τα χρώματα και τα αρώματα της πολύβουης γειτονιάς στο Ανόϊ και τα έντονα συναισθήματα που έζησα μέσα από τα μάτια της Νικόλ, όλα αυτά έδωσαν τροφή στη φαντασία μου και έκλεισα το βιβλίο γοητευμένη, για άλλη μια φορά, από την γραφή της Dinah Jefferies. 

Άξιζε που ταξίδεψα μαζί της!

Eύη Αναστασιάδου για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 
Η Dinah Jefferies γεννήθηκε στη Μαλαισία το 1948. Από εννέα ετών ζει στην Αγγλία, αλλά αγαπάει βαθιά τη νοτιοανατολική Ασία και την Άπω Ανατολή και ταξιδεύει συχνά σ’ αυτά τα μέρη. Το 1985, ο ξαφνικός θάνατος του δεκατετράχρονου γιου της άλλαξε τη ζωή της. Σήμερα ζει στο Γκλοστερσίαρ με τον άντρα της. Το προηγούμενο βιβλίο της, Η νύφη της Κεϋλάνης, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, έγινε Νο 1 best seller στην Αγγλία και είναι υπό έκδοση σε 21 χώρες. Η Jefferies αρθρογραφεί συχνά στην Guardian και άλλες εφημερίδες. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή στο www.dinahjefferies.com ή να την ακολουθήσετε στο Twitter@DinahJefferies..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου