ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Εύης Αναστασιάδου για το βιβλιο "Τα λαβωμένα σ'αγαπώ-Θάλεια Ψαρρά" Εκδόσεις Ψυχογιός!





 Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


Μια βεντέτα που ξεκίνησε το 1927 σ’ένα χωριό της Κρήτης, από ένα μαχαίρωμα, και ένα φονικό που τελικά δεν έγινε, έμελλε να σημαδέψει τις ζωές δυο οικογενειών για τρείς γενιές.

 Ένα μυθιστόρημα που με κράτησε σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Πολύ όμορφη γραφή που σε ταξιδεύει ακούραστα στο νησί και στους ανθρώπους του. Ήρωες με προσωπικότητα, που παλεύουν ο καθένας με τον τρόπο του για την πατρίδα, την οικογένεια και την τιμή. Άλλοι σιωπηρά με υπομονή και αντοχή και άλλοι έχοντας για οδηγό τους το μίσος και το μαχαίρι.

Ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, που ζουν και κινούνται αρμονικά με την εποχή τους και τους άγραφους νόμους του τόπου τους. Τα αυστηρά ήθη , οι παραδόσεις και η δομή της οικογένειας, όπως αυτή έχει φτιαχτεί χρόνια ολόκληρα δημιουργεί στον αναγνώστη πολλά και διαφορετικά συναισθήματα.




Αγωνία, θλίψη, θαυμασμό για αυτούς που άντεξαν την υποτίμηση, την ψυχολογική και σωματική βία και την απόλυτη υποταγή στην κυριαρχία του πατέρα - αφέντη δίκαιη ή άδικη. Αγανάκτηση για αυτούς που το μίσος, η δίψα για εκδίκηση και η ζήλεια στάθηκαν ικανά να σβήσουν από την ψυχή τους κάθε τρυφερό και ανθρώπινο συναίσθημα στο όνομα των άγραφων νόμων του νησιού.

Συγκίνηση για το θάρρος αυτών που μέσα σ’ αυτον τον παραλογισμό υποκλίνονται στις ανθρώπινες αξίες αυτές της φιλίας, της συντροφικότητας και της αγνής αγάπης. Είναι ικανή άραγε αυτή η αγάπη, όσο δυνατή και αν είναι να νικήσει ήθη, έθιμα, παραδόσεις;

Θα καταφέρει επιτέλους αυτή η τρίτη γενιά να ρίξει τη βεντέτα στο πηγάδι της λήθης, να μην χυθεί άλλο αίμα δίνοντας μαθήματα πίστης, αφοσίωσης,έρωτα, αγάπης και θάρρους;

 Εξαιρετική η πρώτη συγγραφική προσπάθέια της κ.Ψαρρά, συγχαρητήρια!!!!!

Εύη Αναστασιάδου για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου