ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Αναστασίας Δημακοπούλου για το βιβλίο "ΠΟΥΛΙ ΘΑ ΚΑΜΩ ΤΗ ΧΑΡΑ - ΜΑΡΙΑ ΠΡΙΝΑΡΗ-ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΑΚΗ" Εκδόσεις Πνοή!

περισσότερα για το βιβλίο εδώ



ΠΟΥΛΙ ΘΑ ΚΑΜΩ ΤΗ ΧΑΡΑ - ΜΑΡΙΑ ΠΡΙΝΑΡΗ-ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΑΚΗ

“Πουλί θα κάμω τη χαρά να φύγει να πετάξει στων πονεμένων τσι καρδιές εκειά να πάει να κάτσει.” Με την συνοδεία της παραπάνω μαντινάδας που έγραψε ο αγαπημένος πατέρας της, επιθυμεί η κ. Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη να καλωσορίσει τους αναγνώστες της, σ΄αυτό το δεύτερο βιβλίο της συγγραφικής της πορείας! 

Τα βαθυστόχαστα αυτά λόγια όσο χαρμόσυνα και ν΄ακούγονται, παραπέμπουν σ΄ένα δυσάρεστο γεγονός που έμελε να ζήσει η Λένα, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας! Ήταν όμως και η αφορμή να κοιτάξει βαθιά μέσα της, να εμβαθύνει στην ψυχή της, να συνειδητοποιήσει το πραγματικό της πρόβλημα, να πολεμήσει τις ενοχές της, για νά ΄βρει το σθένος ν΄αγαπήσει τον εαυτό της και πάνω απ΄όλα να τον εμπιστευθεί! 

Είναι αδύνατο να διανοηθεί ανθρώπου νους, το τραγικό συμβάν που συνέβη στη ζωή της Λένας! Την μέρα της μεγάλης της χαράς, εισπράττει την μεγαλύτερη λύπη! Ασύλληπτο, στερούμενο κάθε λογικής βάσης! Η μοίρα, παραφυλάει και “βγάζει γλώσσα” στην ομορφότερη στιγμή της ζωής της! Πάντα αυτή, έχει τον τελευταίο λόγο και όταν κάνουμε σχέδια, απλά μας χλευάζει. Μία μεγάλη αγάπη λήγει άδοξα! 

Η έντονη συγκίνηση και χαρά δίνει την θέση της στην πίκρα και στην λύπη! Η Λένα βυθίζεται σε μια τελματική θλίψη, κλείνοντας κάθε δίοδο επικοινωνίας με γονείς και αγαπημένα πρόσωπα. Με μοναδικό “συνοδοιπόρο” στο σκοτεινό αυτό ταξίδι, τις ενοχές της, αδρανοποιείται μέσα σ΄ενα έλος απελπισίας. 

Εκεί, όπου υπάρχει μόνο σκοτάδι και αν δεν δώσει στον εαυτό της την ευκαιρία που της αξίζει, δεν θα ξανανιώσει ποτέ, το χάδι της ζωής. Θέλω όμως να επισημάνω και κάτι άλλο, που είναι φανερό, πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει για την συγγραφέα και στα δύο βιβλία της! Η δύναμη της αληθινής φιλίας!

 Όπως και στην “αγάπη ποτέ δεν έσβησε”, το πρώτο βιβλίο της συγγραφέα, έτσι και στο “Πουλί θα κάμω την χαρά” τα κεντρικά πρόσωπα περιβάλλονται από ανθρώπους που συναισθάνονται τον πόνο των άλλων και κάνουν τ΄αδύνατα δυνατά για να τους βλέπουν χαρούμενους. Γιατί ο πόνος όπως και η χαρά πρέπει να μοιράζεται για να ελαφραίνει και να πληθαίνει αντίστοιχα! 

Tην στιγμή που η Λένα θα βρει παρηγοριά στο ερμητικά κλειστό δωμάτιό της, συντροφιά με μια άψυχη φωτογραφία, δικοί της άνθρωποι, στενοί της φίλοι θα “συνωμοτήσουν” και θα δημιουργήσουν τις καλύτερες προυποθέσεις για να διαχειριστεί την άρνηση απέναντι σε μια πραγματικότητα που την πνίγει και ν΄αντικρύσει ξανα μ΄αισιοδοξία την ζωή! 

Μια ηλιαχτίδα ελπίδας που φέρει σε αυτήν ένας νέος έρωτας, θα φωλιάσει δυνατά μέσα της, θα την ταρακουνήσει συθέμελα και θα φέρει την άνοιξη, την αναγέννηση της ψυχής της! Θα μπορούσε το συγκεκριμένο βιβλίο να γίνει ένα εγχειρίδιο αυτοβοήθειας και αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών; φυσικά και για ένα επιπρόσθετο λόγο ακόμη.

Χωρίς επιστημονικά παραθέματα και τεκμηριώσεις αλλά με τρόπο προσιτό στον αναγνώστη, απλό και κατανοητό, συνειδητό, με ενσυνείδητη δουλειά και ψάξιμο επιπρόσθετων γνώσεων, η συγγραφέας περιγράφει μία σημαντική απώλεια, γύρω από την οποία πλέκει την θλιβερή ιστορία μιας κοπέλας, που ενώ βυθιζόταν σταδιακά και σταθερά στα σκοτάδια της κατάθλιψης, το πείσμα της, η θέληση για ζωή, η σύμπραξη των συμπαθέστατων γονιών της αλλά και η αυταπάρνηση και η άπλετη αγάπη που εισέπραξε από τους αγαπημένους της, την βοήθησαν να ξαναγεννηθεί και να δει την θετική πλευρά της ζωής! 

Μία ιστορία, ένα βιβλίο μάθημα ζωής και γνώσης για τον κάθε ένα μας ξεχωριστά, αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέας Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη! Διαβάστε το! Δεν θα σας αφήσει αδιάφορους, απεναντίας θ΄ανοίξει ένα παράθυρο στο φως και στην αισιοδοξία!

Αναστασία Δημακοπούλου για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Περισσότερα για τη συγγραφέα !!



Η Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και σαν παιδί έζησε στο χωριό της το Μάραθος. Στη συνέχεια έζησε στην πόλη του Ηρακλείου όπου αφού αποφοίτησε από το λύκειο, εργάστηκε σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις έως το 1984. Από το 1985 έζησε στην Αθήνα έως και το 2015 και εργάστηκε στον δημόσιο τομέα. Σήμερα, συνταξιούχος πια, ζει στο χωριό της για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έτσι έχει το χρόνο που χρειάζεται για να γράφει και να κάνει πραγματικότητα αυτό που πάντα ονειρευόταν. Είναι παντρεμένη με τον Φώτη Καρκαβατσάκη και έχουν αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη και δύο λατρεμένες εγγονές. «Η αγάπη ποτέ δεν έσβησε» εκδόθηκε το 2015 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Το «Πουλί θα κάμω τη χαρά» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου