ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Αντίπαλοι στην αγάπη-Πένυ Παπαδάκη" Εκδόσεις Ψυχογιός!

περισσότερα για το βιβλίο εδώ



Ένα απολαυστικό, διαφορετικό και πάνω απ όλα ρεαλιστικό μυθιστόρημα γραμμένο απο την κ. Πένυ Παπαδάκη, με δεξιοτεχνία, εξυπνάδα και ευαισθησία. 

Έξι αγόρια που τους ένωσε η αλάνα, χάνονται στη δίνη της καθημερινότητας, γίνονται άντρες σε έξι διαφορετικές ιστορίες ζωής και ξανασμίγουν μετά από χρόνια εκεί γύρω στα μεσοκοπήματά τους με συνδετικό κρίκο το θάνατο του ενός από αυτούς. Ένα παιχνίδι, ένας αγώνας ποδοσφαίρου, μια μπάλα και οι αντίπαλοι. 

Οι άντρες προσπαθούν να βάλουν γκολ.....οι γυναίκες αμύνονται ή μήπως όχι? Μήπως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο? Ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα? 

Σ’ αυτή την ιστορία, φαίνεται πως το θύμα είναι τα αρσενικά, «το ισχυρό φύλλο», ο άντρας, που ζει και αναπνέει, ανάμεσα σε γυναίκες «αντράκια», στρίγκλες, δεσποτικές, μέγαιρες και αυτό από μόνο του σαν θέμα, είναι διαφορετικό. Ποιος υποτάσσεται άνευ όρων, ποιος συμβιβάζεται στη θέληση μιας δεσποτικής μάνας,μιας δυναμικής συζύγου, μιας λαχταριστής ερωμένης, μιας τρυφερής κόρης, ενός αξεπέραστου έρωτα για την επιστήμη (και αυτή γένους θηλυκού)? Αντίπαλοι είναι? Προορισμένοι να «τρώγονται» για τα μικρά, για τα μεγάλα, για όλα? Γιατί να έχει σημασία ποιος θα σκοράρει πρώτος? 

Γιατί φορτώθηκε ο ένας τα λάθη του άλλου? Γιατί σταμάτησε η επικοινωνία, η επαφή, η εκτίμηση? Γιατί κρύφτηκαν τα συναισθήματα πίσω από τον εγωισμό? Σύμμαχοι, συμπολεμιστές, συναγωνιστές, συνεταίροι, ισότιμοι, γροθιά ενωμένη θα έπρεπε να είναι με το σκορ ισόπαλο .Γιατί ότι χτίζεται με αγάπη αξίζει να ζήσει.... Αντρες – Γυναίκες 

1-1Υπέροχη γραφή, ζωντανή, ρέουσα, καθημερινή, χωρίς μισογυνισμό. Ήρωες με αδυναμίες, ατυχίες, ευαισθησίες. Που κάνουν λάθη, που θυμώνουν που υποχωρούν, που αγωνίζονται, που μετανιώνουν.

 Έκλεισα το βιβλίο και ένα γλυκό αίσθημα ελπίδας και αισιοδοξίας με είχε κατακλύσει Ευχαριστώ πολύ για το ταξίδι κ.Παπαδάκη

Εύη Αναστασιάδου για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου