ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Λίτσας Κοντογιάννη του βιβλίου "ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΣ" Εκδόσεις Οστρια!





περισσότερα για το βιβλίο εδώ


ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΣ,
εκδ. ΟΣΤΡΙΑ

Αυτό το βιβλίο αποτέλεσε για μένα από κάθε άποψη μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, από τη πρώτη στιγμή μάλιστα που έπεσε στα χέρια μου.

Με ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο που σε παρακινεί να το πάρεις στα χέρια σου, να το ξεφυλλίσεις.

Η περίληψη στο οπισθόφυλλο σε κατατοπίζει απόλυτα όσων αφορά το περιεχόμενο.

Αν και είναι το πρώτο βιβλίο ενός νέου συγγραφέα, είναι υπέροχο. Γίνεται άριστη χρήση της γλώσσας, και το περιεχόμενό του σε κερδίζει αμέσως.
Η βάση της ιστορίας, που διαδραματίζεται στον Ελλαδικό χώρο, μπορεί να πει κανείς πως αποτελεί για όλους μας ένα πολύ επίφοβο μέλλον, από πολιτική και οικολογική άποψη.

Ένας εξαιρετικός τρόπος γραφής, ολοζώντανος, στο παρών και στο πρώτο ενικό πρόσωπο, πέρα για πέρα κινηματογραφικός, δεμένος, χωρίς περιττές φλυαρίες, χωρίς κουραστικές επαναλήψεις, κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο, σε εγρήγορση, έως τη τελευταία του σελίδα. 

Ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, απόλυτα αληθοφανείς, σαν να πρόκειται για άτομα της διπλανής πόρτας, ασταμάτητη δράση, με αγωνία, ανατροπές μέχρι τη μεγάλη και τελική ανατροπή.

Δεν παύει να είναι ένα αισιόδοξο βιβλίο, που το αποδεικνύει με το πολύ ελπιδοφόρο τέλος του.

Ένας ύμνος στην οικογένεια.

Τα πάντα είναι δυνατά, αρκεί να αγωνίζεται κανείς για αυτά, με κίνητρο την αληθινή αγάπη!



ΛΙΤΣΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ για την ομάδα 
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Ο συγγραφέας μας!


Βιογραφικό:
Ο Γιάννης Δημάς γεννήθηκε το φθινόπωρο του ‘90 στην Αθήνα. Σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων στη Γερμανία. Μιλά γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Τα καλοκαίρια της εφηβείας του τα πέρασε στην Αφρική. Έχει εργαστεί -στο πλαίσιο των πρακτικών του- στον Πειραιά και στο Μανχάτταν. Μερικοί από τους αγαπημένους του συγγραφείς είναι ο Ντοστογιέφσκι, ο Κούντερα και ο Μπρυκνέρ. Θέλει να ασχοληθεί με τον τραπεζικό τομέα και τη διπλωματία. «Οι Ζώνες της φωτιάς» είναι το πρώτο του βιβλίο. Βρείτε τον συγγραφέα στο Facebook: facebook.com/jannis.dimas.7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου