ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλίο "Υγρή Πόλη-Φωτεινή Ναούμ" Εκδόσεις Διόπτρα!

                                                                Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


Μια ΥΓΡΗ ΠΟΛΗ, η Κομοτηνή, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και μια οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοί της προσπαθούν να ζήσουν, και η ζωή τους παρασέρνει στους απρόβλεπτους ρυθμούς της, όπως κυλούν ορμητικά τα νερά ενός ποταμού.

Σημείο αναφοράς ένα κουρείο, από όπου ξεκινά να ξετυλίγεται το νήμα της ζωής των ηρώων του βιβλίου, δύο παράλληλες ιστορίες οικογενειών.

Άνθρωποι καθημερινοί, απόλυτα αληθινοί, της διπλανής πόρτας, με τα πάθη τους, τα λάθη τους, τις εμμονές τους, στην αέναη αναζήτηση του έρωτα, που άλλοτε βρίσκει ανταπόκριση κι άλλοτε μένει ανεκπλήρωτος και γίνεται απωθημένο.

Ένα υπέροχο ψυχογράφημα γεμάτο συναίσθημα, από την υπέροχη, μοναδική και αναμφισβήτητα πιο ώριμη πένα της κυρίας Ναούμ.

Ένα μαγικό μυθιστόρημα, που χρονικά θα μπορούσε να τοποθετηθεί στα μέσα του προηγούμενου αιώνα.

Απόλυτα καλογραμμένο, απολαυστικό και χορταστικό στην αφήγηση του οποίου, στην κυριολεξία, ο αναγνώστης «βυθίζεται» και δεν κουράζεται καθόλου να το φτάσει μέχρι την τελευταία του σελίδα. 





Λίτσα Κοντογιάννη 
Για την ομάδα ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου