ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κυρίας Εύης Αναστασιάδου για το βιβλιο "Μετά φόβου-Ελένη Πριοβόλου" Εκδόσεις Καστανιώτη!





Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


Εξαιρετική η γραφή της κ. Πριοβόλου, υπέροχα δοσμένη η ιστορία της διανθισμένη με πολλά ιστορικά στοιχεία, ζωντανοί χαρακτήρες με προσωπικότητα. 

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα, διαχρονικό θα έλεγα, για τις αξίες της ελευθερίας αλλά και τις συνέπειες της υποταγής. Πολιτικοί αγώνες και καταπιεσμένοι έρωτες, φόβοι για το σήμερα, το αύριο, το μέλλον του τόπου, για τα λόγια του κόσμου, τα κουτσομπολιά του χωριού. Φόβοι που ή τους πολεμάς, ή τους αφήνεις, από δειλία, να σε καταπιούν ζωντανό!!!!! 

Τα δύο κορίτσια αυτής της ιστορίας, τόσο αγαπημένα, τόσο δεμένα μεταξύ τους αλλά και τόσο διαφορετικά στη σκέψη, ζωγραφίζουν τέλεια την υπόθεση του βιβλίου. Πολύ καλή η απόδοση των ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου της εποχής εκείνης με τα ήθη, τα έθιμα, τα πάθη και τις πολιτικές τους αντιθέσεις! 

΄Ενα λογοτέχνημα που αξίζει να το διαβάσει κανείς. Ευχαριστώ πολύ την κ.Πριοβόλου που με ταξίδεψε στον υπέροχο κόσμο των λέξεων, των εικόνων και των εννοιών!

Εύη Αναστασιάδου για την ομάδα 
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 



 Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου