ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Κριτική άποψη της κ. Γιούλης Τσακάλου για το βιβλίο "Η Αλεξάνδρεια σε ακολουθεί - Μαρώ Κάργα" Εκδόσεις Τόπος!!


περισσότερα για το βιβλίο εδώ




Eνα από τα πιο καλογραμμένα βιβλία που έχω διαβάσει ,  η γραφή ρέει σα νερό και δεν κουράζει. Γλαφυροί χαρακτήρες μοναδική αίσθηση κοσμοπολιτισμού όπως και η ιστορία άλλωστε . 

Αυτό το βιβλίο στέκεται απέναντι στους αλεξανδρινούς μύθους, αφουγκράζεται την ιστορία της πόλης μέχρι τέλους, συγκεντρώνει τις μυρωδιές και τις μνήμες  μιας πόλη-θρύλος την κοσμοπολίτικη πολυφυλετική Αλεξάνδρεια.

 Οπωσδήποτε ένα μνημείο πολιτισμού, τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τον τρόπο γραφής! ένα απολαυστικό μακρύ ταξίδι μέσα στο χρόνο, παρέα με τους μποέμ, φιλήδονους, ευαίσθητους ανθρώπινους τύπους που ευδοκίμησαν στα εύφορα εδάφη του πολυπολιτισμικού περιβάλλοντός της Αλεξάνδρεια του Καβάφη! Την Αλεξάνδρεια της συνύπαρξης λαών θρησκειών και εξωτικών αρωμάτων. 

Πραγματικά βυθίστηκα στην ιστορία των ηρώων, ευαίσθητους ανθρώπινους μποέμ τύπους .. ταξίδεψα παρασύρθηκα μαγεύτηκα, ένα πραγματικά έργο τέχνης, αποτελεί μοναδική πρόσκληση για να ταξιδέψει κανείς.

Συγχαρητήρια! Στη συγγραφέα μας κατάφερε να με γυρίσει πίσω στα παιδικά μου χρόνια  στην Αλεξάνδρεια της καρδιάς μου .. Με λύπη προσγειώθηκα στην πραγματικότητα της Αθήνας !!

 Προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το στολίδι της λογοτεχνίας σε όποιον επιδιώκει ψήγματα ευδαιμονίας και γνώσης μέσα από την ποιοτική ανάγνωση!

Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 


Περισσότερα για τη συγγραφέα μας Μαρώ Κάργα εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου