ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κυρίας Εύας Μαράκη για το βιβλίο "Δέκατρία κεριά στο σκοτάδι-Μένιος Σακελλαρόπουλος" Εκδόσεις Ψυχογιός!!



 περισσότερα για το βιβλίο εδώ

"ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" Μ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

 Αν ένα μυθιστόρημα διαβάζεται απνευστί,αφήνοντας σε άυπνο,συγκινημένο & προβληματισμένο τότε έχεις βρει σαν βιβλιοφάγος το βιβλίο που βρήκε θέση στη βιβλιοθήκη της καρδιάς σου.

Σε μένα προσωπικά αυτό συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις&μια από αυτές είναι το "δεκατρία κεριά στο σκοτάδι",γιατί πολύ απλά με γέμισε φως. Στην Ελλάδα της κρίσης,των αδυσώπητων μνημονίων όλοι αντιμετωπίζουμε ανυπέρβλητες δυσκολίες σ ολα τα επίπεδα. 

Ετσι & ο Αλεξανδρος Παυλής ,ο άλλοτε πετυχημένος πολιτικός μηχανικός βιώνει την οικονομική κατάρρευση,που γεννά προβλήματα σ ολους τους τομείς. Νιώθει αποτυχημένος, μόνος, βυθισμένος σε ένα τέλμα δίχως όρια & πίνει πολύ.Μεθυσμένος, παθαίνει ατύχημα  & σώζεται απο θαύμα, αλλα μένει τυφλός.

Έτσι, ξεκινά μια νέα, ζοφερή πραγματικότητα για αυτόν ολότελα ξένη , οπου θα παρακολουθείτε έναν ήρωα που περνά δια πυρός&σιδήρου με απίστευτες ψυχολογικές διακυμάνσεις.

Θα παραιτηθεί, θα ισοπεδωθεί & σαν λάβα ηφαιστείου θα καίει τους πάντες &τα πάντα στο διάβα του. Όμως, μέσα στην πίκρα του,η ζωή θα του φέρει στο διάβα του δυο γυναίκες που θα είναι γι αυτον σταθμοί ζωής, οι οποίες θα του δείξουν το μονοπάτι της ανάστασης. 

Ελευθερια, Μαργαρίτα. Δυο γυναίκες με αδάμαστη θέληση ,που ξορκίζουν τους δαίμονες τους&χαίρονται τη ζωή.Τη ζωή που είναι μικρή, άρα πρέπει να τη βιώνεις με ουσία.Καλύτερα, λοιπόν, με φιλους στα σκοτάδια ,παρά μόνος σου στο φως. Αυτό το μυθιστόρημα,το βάφτισα "το βιβλίο των λυγμών". 

Βαθιά κοινωνικό, απίστευτα διδακτικό&διαβάζοντας το νομίζεις πως χτύπησε την ψυχή σου,γροθιά απο ατσάλι.

Ο Μένιος σαν καλός οικοδόμος της γραφής,"χτίζει"ήρωες καθημερινούς σε πλοκή που κλιμακώνεται σε ένταση σελίδα στη σελίδα&δε σταματά ούτε στιγμή να καθηλώνει αλλά&να διδάσκει.
Είναι τόσο αληθινό & ανελέητα δυνατό αυτο το βιβλίο, που ζεις τις καθημερινές & πρακτικές δυσκολίες του τυφλού Αλεξανδρου στο πετσί σου.

Ο άνθρωπος που πέφτει,σηκώνεται,γιατί έχει μέσα του τη χαμένη του δύναμη να τον λυτρώνει. Άλλωστε,τυφλός είσαι οταν παύεις να ελπίζεις, οταν παύεις να ονειρεύεσαι.

Μπράβο στον κύριο Μένιο Σακελλαρόπουλο, μας γέμισε φως!!

 Περισσότερα για το συγγραφέα μας εδώ

Εύα Μαράκη για την ομάδα 
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου