ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κ. Σωτηρίας Παπαρσένη για το βιβλίο "Η Εκδίκηση των αγγέλων"Λένα Μαντά, Εκδόσεις Ψυχογιός!!!

περισσότερα για το βιβλίο εδώ



To τελευταίο μυθιστόρημα της Λένας Μαντά με τίτλο «Η εκδίκηση των Αγγέλων» εκδόθηκε το τρέχον έτος, 2016, και αγαπήθηκε απ΄ το κοινό όσο και τα προηγούμενά της. Άλλωστε τα βιβλία της κυρίας Μαντά γίνονται best sellers απ΄ την πρώτη στιγμή που κυκλοφορούν. Η ίδια είναι πολύ αγαπητή απ΄ το κοινό της, τα βιβλία της μεταφράζονται και σε άλλες γλώσσες, έχουν γίνει τηλεοπτικές σειρές και έχουν ξεπεράσει το 1.5 εκατομμύριο αντίτυπα.

Η Εκδίκηση των Αγγέλων είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει τη δράση με το συναίσθημα.

      Η Λένα Μαντά, «πιάνοντας» τον ρυθμό της εποχής, κάνει ξανά την ανατροπή γράφοντας μια ιστορία δράσης, αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και χαρακτήρες χωρίς όμως να στερεί απ’ το πιστό της κοινό το συναίσθημα που χαρακτηρίζει τα έργα της.
Η Γαλάτεια, γνωστή κι αγαπημένη συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, βρίσκεται αναπάντεχα στο μέσω του κυκλώνα. Η αγαπημένη φίλη του γιου της Άρη, η εικοσάχρονη Νάντια, σωριάζεται στο έδαφος νεκρή, την ώρα της εργασίας της και χωρίς εμφανείς λόγους. Ο Άρης, καταρρακωμένος απ΄ το χαμό της, θα ζητήσει τη βοήθεια, το ένστικτο και τον τρόπο σκέψης της μητέρας του για να λύσει το μυστήριο του ξαφνικού αυτού θανάτου. 

Η Φωτεινή, μητέρα της Νάντιας, θα γίνει σύμμαχος της Γαλάτειας σ’ αυτή την έρευνα, μην μπορώντας κι η ίδια να πιστέψει πώς χάθηκε η μονάκριβή της σε μια μόνο στιγμή. Η ιατροδικαστική έρευνα θα αποβεί μάταια μιας και κανένα παθολογικό εύρημα δεν θα αποκαλυφθεί. Την μόνη και ύστατη λύση θα δώσει το μυαλό, το ένστικτο κι ο πολυσύνθετος τρόπος σκέψης της Γαλάτειας, που μην μπορώντας να αρνηθεί αυτή τη βοήθεια στο αγαπημένο της παιδί, θα μπλέξει σε μια ιστορία για την οποία δεν θα’ ναι έτοιμος κανείς. 



Η μορφή, που θα κυριαρχήσει στην πλοκή, είναι της Γαλάτειας, που θα αποτελέσει την κεντρική ηρωίδα. Θα παρακολουθήσουμε τον τρόπο συσχέτισης ανθρώπων και γεγονότων, την έρευνά της βήμα βήμα και την τελική αποκάλυψη. Θα ξεκινήσει μόνη μα στην πορεία δευτερεύοντες χαρακτήρες θα μπουν σε ρόλους κλειδιά και θα βοηθήσουν καθένας με τον τρόπο του ή και άθελά του να μπουν στη θέση τους όλα τα κομμάτια του παζλ. Ταυτόχρονα, η Γαλάτεια, ως συγγραφέας, θα ενώσει όλα τα στοιχεία δημιουργώντας ένα νέο βιβλίο αποδίδοντας κι εκεί την τελική κάθαρση μα και την απότιση φόρου τιμής στο αδικοχαμένο κορίτσι.

Η Λένα Μαντά με τη γνωστή της δεξιοτεχνία καταφέρνει να πλέξει τον ιστό των γεγονότων. Το μητρικό αίσθημα και η ανάγκη προστασίας των παιδιών υπερισχύει όλων των άλλων αναγκών ή φόβων. Τρεις μάνες θα αποδώσουν δικαιοσύνη ως άλλοι Άγγελοι. Το κουβάρι θα ξετυλιχτεί αργά και σταθερά, κρατώντας τον αναγνώστη στη δέουσα αγωνία και προσφέροντας του τη χαρά της δικής του εικασίας για την αιτία του θανάτου. Κι όπως στην πραγματική ζωή, εκτός βιβλίων, η λύση πολλές φορές είναι μπροστά στα μάτια μας που συνήθως είναι καλυμμένα. Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Και η λύση δεν βρίσκεται πάντα από έμπειρους ερευνητές αλλά από ανθρώπους που έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο κι επιθυμία να ξεδιαλύνουν το μυστήριο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την αγάπη και την αφοσίωση στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτή η αγάπη ξεπερνά κάθε φόβο, διώχνει κάθε δειλία και λάμπει ξάστερη στον τελικό της θρίαμβο.

Περισσότερα για την συγγραφέα κ. Λένα Μαντά εδώ

Σωτηρία Παπαρσένη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου