ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική άποψη για το βιβλίο "Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ" απο την κυρία Λίτσα Κοντογιάννη.



HARRY POTTER AND THE CURSED CHILD – J.K. ROWLING




Πιστοί φίλοι του Harry Potter εμπρός να πάρουμε το Hogwarts Express να πάμε ξανά σε μαγικά μέρη.

Η αλήθεια είναι πως όλοι εμείς οι φανατικοί οπαδοί του περίφημου μάγου λαχταρούσαμε ακόμα μια συνέχεια -  περιπέτεια του ήρωά μας. 

Ως πιστή φίλη κι εγώ δεν μπόρεσα να περιμένω να εκδοθεί στο τέλος του μήνα η Ελληνική μετάφραση του βιβλίου και προμηθεύτηκα αμέσως μόλις κυκλοφόρησε το πρωτότυπο.

Δεν με πτόησε το γεγονός πως αυτή τη φορά ήταν ένα θεατρικό, εγκλιματίστηκα αμέσως και στη κυριολεξία με συνεπήρε. Δεν το άφησα από τα χέρια μου, παρά μόνο όταν έφτασα στο τέλος.
Κινείται στη ίδια πάντα ατμόσφαιρα, με εναλλαγές, εκπλήξεις και ανατροπές. Πέρα από τη γνωστή περίληψη της υπόθεσης του βιβλίου, η πάλη του καλού και του κακού γίνεται οικογενειακή υπόθεση και υμνείται, όπως και σε όλα τα προηγούμενα βιβλία της συγγραφέως, η πραγματική φιλία.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας πως όλη αυτή η μαγεία μεταφέρθηκε πάνω σε θεατρική σκηνή του Λονδίνου. Το αποτέλεσμα θα ήταν πραγματικά εκπληκτικό!

Μήπως να μην αποκλείσουμε και μια κινηματογραφική μεταφορά κι αυτού του βιβλίου; 


Περισσότερα για το βιβλίο εδώ



Λίγα λόγια για τη συγγραφέα μας εδώ




ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ

Η ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ είναι η συγγραφέας των περιπετειών του Χάρι Πότερ. Η σειρά αποτελείται από επτά βιβλία, τα οποία εκδόθηκαν από το 1997 μέχρι το 2007, έχουν πουλήσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, έχουν κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 200 χώρες, έχουν μεταφραστεί σε 74 γλώσσες και έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες με τεράστια επιτυχία. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία, το Prince of Asturias Award for Concord, το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής και το Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στηρίζει πολλούς φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω του Φιλανθρωπικού Καταπιστεύματος Volant και έχει ιδρύσει τοLumos, ένα ίδρυμα που στόχο έχει να μεταμορφώσει τις ζωές των άπορων και όχι μόνο παιδιών. 

Photography by Debra Hurford Brown. (C) J.K. Rowling 2014




Λίτσα Κοντογιάννη για την ομάδα

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου