ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική άποψη για το βιβλίο "Το μυστικό της πεταλούδας" της συγγραφέως Ισμήνη Μπάρακλη απο την κυρία Λίτσα Κοντογιάννη.


Το μυστικό της πεταλούδας - Ισμήνη Μπάρακλη


                                                               Περίληψη του βιβλίου εδώ



Ο αλληγορικός αυτός τίτλος του βιβλίου αφηγείται την οδύσσεια ενός τρισυπόστατου ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως, το ταξίδι του στη λύτρωση, στη σωτηρία της ψυχής, και με τελικό τρόπαιο την κάθαρση! 

Βιώνουμε μαζί του την μεταμέλειά του μέσα στο ταξίδι της μεταμόρφωσής του από κάμπια σε πεταλούδα, με πολύ συγκινητικό τρόπο, σε σημείο που ακούμε το κουκούλι να σπάει και βλέπουμε τη πεταλούδα να ξεπετιέται, να φτερουγίζει ελεύθερη.


Αυτό το βιβλίο είναι ύμνος στην μεταμέλεια, στην αγάπη και στη φιλία. 


Αν και ξεκινάει με μια δύσκολη και σκληρή σκηνή, που  συντρόφευσε τον ήρωα – και εμένα – σε όλο το βιβλίο γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ή να τραβήξεις τον αναγνώστη στα βάθη του ή να τον απωθήσεις και να παρατήσει το βιβλίο, το στοίχημα σε αυτή την περίπτωση κερδήθηκε.  

Έχει γρήγορη πλοκή, με τους ήρωες του βιβλίου παγιδευμένους στα λάθη και στα πάθη τους, να έρχονται σε σύγκρουση με την συνείδησή τους. 

Μια εκπληκτική γραφή καθόλου καταθλιπτική, απεναντίας αισιόδοξη, που σε συνεπαίρνει, και από την πρώτη σελίδα ως και την τελευταία κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μας.



Το βίντεο του βιβλίου εδώ

Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ 



 ΛΙΤΣΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου